Ga naar Content

Boksschool in kelder voormalige gevangenis: kickboksen verbroedert

AMSTERDAM Maartje Piersma gelooft in de verbindende kracht van sport. Daarom heeft ze, samen met een aantal jonge Amsterdamse vrouwen, Boksschool Bijlmerbajes opgezet. In de kelder van de voormalige gevangenis kunnen Amsterdammers en asielzoekers samen kickboksen. Zo leren ze elkaar ongedwongen kennen.

De 18-jarige Nabi vluchtte twee jaar geleden uit Afghanistan naar Nederland. Nu zit hij in asielzoekerscentrum Bijlmerbajes in afwachting van een status. Hij mag niet werken en studeren. Kickboksen bij Boksschool Bijlmerbajes doet hem goed. Het geeft hem structuur en zelfvertrouwen.

Deze maand brengen we een ode aan onbekende helden. In 'Zo voor Elkaar' schenken we aandacht aan de vele vrijwilligers die in onze provincie klaarstaan voor anderen. We zien wat een kleine moeite voor de een, heel veel betekent voor de ander. En dat levert ontroerende verhalen op. 'Zo voor Elkaar' is een serie van tien afleveringen, gemaakt door NH Nieuws in samenwerking met onze mediapartner AT5 en het Oranje Fonds.

Foto: NH Nieuws