Ga naar Content
Noord-Holland

Vader verongelukte Marlena overdonderd door steun: "Het is ongelooflijk"

30 november 2017, 12.52 uur
Door: · Foto:

IJMUIDEN De vader van Marlena Pieczonka is overdonderd door de grote financiële steun die hij heeft gekregen voor de uitvaart van zijn dochter Marlena. Gisteren werd er een crowdfundactie opgezet om de ouders te helpen bij het bekostigen van de dienst. Binnen achttien uur is er meer dan het dubbele van het streefbedrag opgehaald.

"Wat kan ik zeggen? Wat zij voor mij doen, dat helpt mij echt", zegt vader Mariusz Pieczonka tegen NH Nieuws. Gisteren nog zat hij met zijn handen in zijn haar. Na het plotselinge verlies van zijn 13-jarige dochter Marlena, hadden beide ouders niet het geld om een begrafenis te betalen. "Het is ongelooflijk", zegt Mariusz met een snik in zijn stem.

Lees ook: Rouwadvertentie voor verongelukte Marlena (13) op website Vellesan College

Marlena verongelukte afgelopen zaterdag. Ze was onderweg naar huis, toen zij op de Planetenweg in IJmuiden werd aangereden. Wat er precies is gebeurd, is nog steeds onbekend.

Een vriendin van de familie, Kristina Jarek Kogut, wilde de familie helpen en zette de actie op: "Ze was zo'n lief meisje. Waarom zij?", zegt Kristina. "Het doet me heel veel pijn. Ik vind het zo zielig voor haar ouders. Ik zal er alles aan doen om te helpen, want ik begrijp hoeveel pijn ze moeten voelen", vertelt Kristina aan NH Nieuws.

Lees ook: Familie geeft verongelukte 'prinses' een gezicht

Met haar hulpactie wilde Kristina 2.000 euro ophalen, maar er is in totaal 5.295 euro gestort. Een bedrag dat Mariusz nooit had verwacht. "Ik ben echt verrast!" Hij heeft nog geen idee waar hij het overschot voor wil gebruiken. "Het belangrijkste is dat de ceremonie is betaald." 

De uitvaart van Marlena is vanavond in IJmuiden.