Start van hoofdcontent

IJMUIDEN

nl

Familie geeft verongelukte 'prinses' Marlena (13) een gezicht

27 november 2017, 19.29 uur · Aangepast 27 november 2017, 20.08 uur

IJMUIDEN Medeleerlngen van de zaterdag in IJmuiden verongelukte Marlena kwamen maandagochtend op het Vellesan College bij elkaar om het leed te verwerken. Op de Planetenweg legden haar vader en een oom bloemen en een foto bij het gedenkplekje. Zo heeft Marlena (13) een gezicht gekregen.

De familie van Marlena heeft twee dagen na het ongeluk nog veel vragen. Hoe heeft het ongeluk kunnen gebeuren? Wanneer is zij precies overleden? "We weten het allemaal niet", zegt haar oom.

Lees ook: Meisje (13) overleden na aanrijding met auto in IJmuiden

Marlena was bij vrienden geweest, was op weg naar huis, zou om kwart over zes thuis zijn, maar werd kort daarvoor aangereden op de Planetenweg. "Wat moet je zeggen?", verzucht haar oom. "Ze was onze prinses. En nu is ze er niet meer..."

Lees ook: Bloemen en knuffels bij zebrapad voor doodgereden meisje

Volgens omwonenden wordt er veel te hard gereden op de Planetenweg. En dat terwijl het volgens hen een donkere, slecht verlichte weg is. Ina de Vos-Noordhof van het wijkplatform Zee en Duinwijk vertelt dat drie jaar geleden bij de herstructuering van de Planetenweg is gekozen voor ledlampen.

Schijn
Daardoor lijkt het donkerder op de Planetenweg, maar dat is volgens Vos-Noordhof slechts schijn. "De lampen schijnen heel gericht op de rijbaan. Ales daaromheen is donker, maar het is dus niet zo dat de weg slecht verlicht is."

Foto: Familie geeft 'prises' Marlena een gezicht