Start van hoofdcontent

ZAANDIJK

nl

Moeder vermiste Michael (22) doet emotionele oproep: "Kom terug naar mama"

24 november 2017, 19.27 uur

ZAANDIJK Al bijna een week lang wordt de 22-jarige Michael Haver vermist. Maandag liep hij weg uit een GGZ-instelling in Castricum en sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. Zijn moeder Diana maakt zich enorm veel zorgen over haar zoon.

"Lieverd, als je ergens bent, klamp je aan mensen vast", zegt Diana geëmotioneerd in de camera. "Vraag hulp en kom naar mama. Je hebt het recht om nog een mooi leven te krijgen. En je broer, je zus en ik missen je zoveel. Kom terug Michael."

Lees ook: Nog geen spoor van vermiste Michael (22): "Het is een hel"

Er is sinds maandagavond niks meer van Michael vernomen. Gisteravond hebben vijftig vrijwilligers met 38 speurhonden urenlang naar hem gezocht op het terrein van de instelling. "Ze hebben het terrein in vakken verdeeld en dat hebben ze allemaal afgelopen. Ik werd om tien voor half twee gebeld dat ze helaas niks hadden gevonden", aldus Diana. 

Michael heeft last van een psychose, en lijdt daardoor ook aan katatonie. Zijn medicatie is dan ook van levensbelang. "Katatonie zorgt ervoor dat je plotseling verstijft of helemaal vast komt te zitten. Michael had in de instelling bijvoorbeeld altijd één of twee begeleiders die hem hielpen met eten, in verband met verstikkingsgevaar." 

Tips
De zoekacties zijn voor het moment gestaakt. De politie en de vrijwilligers zijn in afwachting van nieuwe aanknopingspunten. Diana hoopt dat er veel tips binnenkomen. "Dan staan de veteranen klaar om te zoeken. Michael moet terugkomen."

Bekijk hier de emotionele oproep die Michaels moeder doet voor de camera van NH Nieuws:

Video #174181