Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Nog geen spoor van vermiste Michael (22): "Het is een hel"

24 november 2017, 11.46 uur · Aangepast 24 november 2017, 15.35 uur · Foto: Privéfoto

CASTRICUM Er is nog geen spoor van de 22-jarige Michael. Hij liep maandag weg uit de ggz-instelling Dijk en Duin in Castricum. Zijn moeder maakt zich grote zorgen. "Het is een hel, een hel."

Volgens zijn moeder liep Michael weg uit de instelling omdat hij daar niet wil zijn. "Hij wil naar huis", zegt ze tegen NH Nieuws. Haar zoon woont in Dijk en Duin omdat hij katatonie heeft. Daar krijgt hij medicijnen voor, maar als hij die niet krijgt, kan hij verkrampen, is hij onverstaanbaar en kan hij zelfs verlamd raken, vertelt zijn moeder. Hij heeft soms ook last van psychoses. Volgens Petra Blankwaard, die een zoekactie naar de man op touw zette, is Michael niet gevaarlijk of agressief.

Gisteravond werd met vijftig vrijwilligers en 38 speurhonden urenlang gezocht naar Michael. De zoektocht was zonder resultaat. "We zijn zeer bezorgd. Hij heeft geen jas aan en geen telefoon en geld op zak. En hij heeft zijn medicijnen hard nodig", vertelt Petra Blankwaard van Stichting ZoekJeMee.

Lees ook: Michael (22) sinds maandag vermist uit ggz-instelling Castricum

Michael is eerder ook al eens weggelopen. "Maar toen kwam hij dezelfde dag weer thuis", zegt zijn moeder. 

Getuigen
Voor een nieuwe zoektocht naar Michael zijn eerst meer tips nodig. "Zodra iemand zou zeggen dat hij hem heeft gezien, gaan we pas weer zoeken. We hopen dat mensen met tips komen."

De politie laat weten wel nog wat ideeën te hebben over waar Michael kan zijn. "Daar gaan we achteraan", zegt een woordvoerder.

Michael verdween volgens de ggz-instelling toen hij met een begeleider onderweg was naar het medisch centrum op het terrein. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Op de dag dat hij wegliep, had hij blauwe nikeschoenen aan, een spijkerbroek en een groen shirt met daarover een zwarte trui. Hij is 1.76 meter lang en is kalend.