Hockeyvrouwen naar kwartfinale Hockey World League

20 november 2017, 11.36 uur · Aangepast 20 november 2017, 12.46 uur
Door: Josta Bosma · Foto: ANP/Sander Koning

AUCKLAND Zonder één nederlaag plaatsten de Nederlandse hockeysters zich gisteren voor de kwartfinales van de Hockey World League in Nieuw-Zeeland. Oranje won met 3-0 van Zuid-Korea en werd daarmee groepswinnaar van groep A.

Aan de vorm van de hockeyvrouwen mankeert niets: de formatie van bondscoach Alyson Annan won al zestien wedstrijden op rij.

Waar in het eerste kwart van de westrijd geen doelpunten vielen, opende Margot van Geffen vlak voor rust de score uit een strafcorner. Via Maartje Krekelaar en Caia van Maasakker werd het een makkelijke avond voor Oranje. Noord-Hollandse inbreng kwam van Laurien Leurink (Laren), Maria Verschoor en Lauren Stam (Amsterdam).

De Oranje Dames boeken tegen Zuid-Korea hun 16de overwinning op rij! #HWL2017 #nedzko pic.twitter.com/Hc27zukRUl

— OranjeHockey ?? (@oranjehockey) 20 november 2017

Nederland won de openingswedstrijd van Nieuw-Zeeland met 4-0, gevolgd met een 2-0 overwinning op de Verenigde Staten.

De ploeg mag zich nu opmaken voor een treffen op woensdag of donderdag met de nummer vier van groep B. Dat wordt Engeland of China.