Hockeysters ook te sterk voor Verenigde Staten

18 november 2017, 11.04 uur · Aangepast 18 november 2017, 11.16 uur
Door: · Foto: ANP/Koen Suyk

AUCKLAND De Nederlandse hockeysters hebben ook hun tweede groepswedstrijd in de finale van de Hockey World League gewonnen. Na de zege van 4-0 op gastland Nieuw-Zeeland in het openingsduel volgde in Auckland een overwinning van 2-0 op de Verenigde Staten. Maartje Krekelaar nam beide doelpunten voor haar rekening. Een goal van Frédérique Matla werd afgekeurd. Oranje pakte ook de leiding in de poule met de volle buit van zes punten.

Vijf strafcorners niet benut
De Amerikaanse hockeyvrouwen boden weliswaar aardig weerstand, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van de Nederlandse bondscoach Janneke Schopman niet. Het Nederlandse team had meer balbezit, kreeg de meeste kansen en was trefzeker door gedurfd aanvalsspel in de cirkel. De vijf strafcorners in het duel leidden echter niet tot succes.

Vijftiende zege op rij
De zege op de Verenigde Staten was de vijftiende op rij voor Nederland. De ploeg van bondscoach Alyson Annan heeft alles gewonnen sinds de nederlaag van 1-0 tegen België op 29 juli van dit jaar.

Twee goals Krekelaar
Krekelaar opende in de 18e minuut de score. Ze rondde goed voorbereidend werk van Malou Pheninckx met een zuiver shot af. Haar tweede doelpunt viel in de 37e minuut, toen ze zelf met de bal aan de stick een aanval doorzette en afmaakte. Kort daarna ramde Matla de bal in het dak van het doel, maar na het bekijken van de videobeelden keurde de scheidsrechter de treffer af.

Eerste minuten Verschoor
Maria Verschoor maakte tegen Amerika haar eerste speelminuten. Ze was als vervangster van de op het laatste moment afgehaakte Lisanne de Lange pas vrijdag ingevlogen.

Zuid-Korea, dat met 2-1 won van Nieuw-Zeeland, is maandag de derde en laatste tegenstander in de groep.