Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl
V

Transavia reageert na vonnis in zaak doodrijden Fleur: piloot Casper van W. op non-actief

17 november 2017, 15.30 uur · Aangepast 17 november 2017, 15.52 uur · Foto: ANP/Aloys van Oosterwijk

HILVERSUM Casper van W. - in het dagelijks leven co-piloot bij Transavia - werd vandaag in de rechtbank veroordeeld tot 100 uur werkstraf en een rijontzegging van een jaar vanwege betrokkenheid bij het doodrijden van de 19-jarige Fleur. In reactie hierop stelde Transavia hem voorlopig op non-actief.

"We hebben de uitspraak gehoord en wachten het hele vonnis af", laat een woordvoerder weten aan NH Nieuws. "We zullen het vonnis en de argumentatie bestuderen, tot die tijd is de medewerker vrijgesteld van werk."

Lees ook: Vier jaar cel voor doodrijden 19-jarige Fleur

De 33-jarige Casper van W. liet eerder tijdens behandeling van de rechtszaak op 3 november weten dat hij in zijn werk veel hinder ondervindt van de gebeurtenis. "Ik houd het met man en macht op de rit", vertelde hij toen. "Er zijn mensen in mijn omgeving die liever niet zien dat ik blijf functioneren. Alle leuke dingen die ik kan meemaken, denk ik 'daar hoort Fleur ook van te genieten'. Dus daar geniet ik nooit van."

Caspers vader, Walter van W., die met zijn sportbolide Fleur daadwerkelijk aanreed, kreeg vandaag 4 jaar cel opgelegd en 5 jaar rijontzegging. Casper kreeg een minder zware straf, omdat hem de dood van Fleur niet direct wordt aangerekend. "Wel wist hij dat zijn vader alcohol had genuttigd en reed hij bovendien zo'n 146 km/u", aldus de rechtbank.