Ga naar Content
Noord-Holland

Vier jaar cel voor doodrijden 19-jarige Fleur

17 november 2017, 14.00 uur · Aangepast 17 november 2017, 21.57 uur
Door: · Foto: HFV/Caspar Huurderman

HILVERSUM Loosdrechter Walter van W. gaat vier jaar de cel in voor het doodrijden van de 19-jarige Fleur. Ook krijgt hij een rijontzegging van vijf jaar, die ingaat nadat hij zijn straf heeft uitgezeten. Zijn zoon Casper van W. krijgt een werkstraf van 100 uur en een rijontzegging van een jaar.

Vader en zoon reden in maart vorig jaar met hoge snelheid over de Nieuw-Loosdrechtsedijk. Walter van W. had te veel gedronken, reed zo'n 167 km/u en raakte met zijn Porsche de auto van het slachtoffer vol in de flank. Fleur raakte zwaargewond en overleed twee weken later.  

Lees ook: Rechter doet vandaag uitspraak in zaak doodgereden Fleur

Zoon Casper reed op het moment van het ongeluk vlak achter zijn vader in een Mini Cooper. De rechter acht hem niet medeplichtig aan de dood van Fleur. Wel wist hij dat zijn vader alcohol had genuttigd en reed hij bovendien zo'n 146 km/u. 

De daders ontkenden in eerdere zittingen dat ze te hard reden. Volgens hen zouden "alle getuigen aan het liegen zijn". Dat heeft de rechtbank vooral Walter van W. kwalijk genomen. "De verdachte wil zijn verantwoordelijkheid niet onder ogen zien", aldus de rechter. Daarnaast wordt hem aangerekend dat hij 5 keer eerder is gepakt voor rijden onder invloed.

De vader en zoon waren vandaag niet bij de uitspraak. Familie en vrienden van Fleur waren wel in grote getale aanwezig om de uitspraak aan te horen.

Update: Walter de W. gaat in hoger beroep tegen de celstraf. Dat zegt zijn advocaat vanavond tegen De TelegraafCasper van W. gaat vooralsnog niet in beroep tegen het vonnis.