Ga naar Content
Noord-Holland

Rechter doet vandaag uitspraak in zaak doodgereden Fleur

17 november 2017, 11.45 uur · Aangepast 17 november 2017, 15.32 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

HILVERSUM Walter en zoon Casper van W. horen vandaag welke straf zij krijgen voor het doodrijden van de 19-jarige Fleur. In maart vorig jaar reden zij met hoge snelheid over de Nieuw-Loosdrechtsedijk, toen Walter van W. tegen de auto van de Hilversumse jonge vrouw botste. Zij overleed twee weken later aan haar verwondingen.

Het Openbaar Ministerie heeft vijf jaar cel geëist tegen Walter van W. en drie jaar cel tegen zijn zoon Casper. Ook wordt voor beiden een rijontzegging van vijf jaar geëist. Het OM vindt dat de verdachten zich roekeloos hebben gedragen door met hoge snelheden te racen.

Lees ook: Doodrijder 19-jarige Fleur reed zeker 100 km/u te hard

De verdachten - beiden uit Loosdrecht - zouden respectievelijk zo'n 167 km/u en 146 km/u hebben gereden, op een weg waar 50 km/u was toegestaan. "Er was sprake van een straatrace", aldus de officier van justitie tijdens een eerdere zitting op 3 november. Walter van W. zou daarnaast ook nog te veel alcohol hebben gedronken. Naar eigen zeggen nuttigde hij op de bewuste avond twee gin-tonic en twee glazen wijn. 

Vader en zoon ontkennen dat ze zo hard hebben gereden die avond. De vijftien getuigen zouden volgens hen "allemaal aan het liegen zijn". De advocaat van de twee eist dat zijn cliënten worden vrijgesproken. "Ze hebben dit ongeval nooit gewild en zijn in een nachtmerrie beland."

Lees ook: Verdachten van doodrijden Fleur voor de rechter: "Alle getuigen liegen"

De ouders en zus van Fleur lazen twee weken geleden in de rechtszaal een emotionele slachtofferverklaring voor. Haar vader sprak onder andere over de enorme impact op zijn leven en dat van zijn gezin. "Ikzelf heb door het verlies van mijn meisje nachtmerries, maar het ergste vind ik dat jullie haar toekomst hebben ontnomen. Dat kan ik nooit accepteren", vertelde hij. 
 
Fleurs moeder heeft last van paniekaanvallen en gaat wekelijks naar de psycholoog om met het verdriet om te gaan. "Op sommige momenten komen de beelden weer naar boven. Ik voel dan zo'n onmacht dat ik haar niet kon helpen. Het besef dat dit echt waar is en dat ze helemaal niet meer terugkomt, is nog steeds niet tot me doorgedrongen."
 
 
De uitspraak wordt om 13.00 uur verwacht.