Noord-Holland

Doodrijder 19-jarige Fleur reed zeker 100 km/u te hard

17 maart 2017, 11.35 uur · Aangepast 17 maart 2017, 11.49 uur · Foto: Joost Lammers / NH Nieuws

Whatsapp

LOOSDRECHT De man die de Hilversumse Fleur Balkestein (19) een jaar geleden doodreed, scheurde met een snelheid van tussen de 150 en 187 km/u over de Nieuw-Loosdrechtsedijk, waar 50 km/u is toegestaan. Dat blijkt uit het onderzoek van het Openbaar Ministerie.

Van onze regioredactie Gooi en Vecht

Fleur raakte zwaargewond toen ze op 16 maart 's avonds vanuit het Chaletpark de Nieuw-Loosdrechtsedijk op reed. Op dat moment kwam de toen 53-jarige bestuurder van een Porsche uit de richting van Loosdrecht gereden, gevolgd door een Mini Cooper waarin zijn zoon achter het stuur zat. De Porsche reed vol in de flank van de auto van het slachtoffer. Fleur overleed twee weken later aan haar verwondingen.

Lees ook: Hilversumse (19) zwaargewond na aanrijding door beschonken Porsche-bestuurder

In Loosdrecht was de schok een jaar geleden groot. Veel inwoners hadden gehoord en gezien hoe vader en zoon eerst door de woonwijk scheurden om vervolgens op de Nieuw-Loosdrechtsedijk verder te gaan. Zo ook voorbijganger Ton, die zijn hondje aan het uitlaten was. "In een flits waren ze voorbij. Het was net Zandvoort (het circuit, red.)", vertelde hij destijds aan NH Nieuws. "Er wordt hier heel veel hard gereden", zegt Ton. "Maar zo hard als deze man reed, dat is nog nooit gebeurd."

9 jaar cel
Op beelden van een bewakingscamera was inderdaad te zien dat de Porsche met grote snelheid reed en op korte afstand gevolgd werd door de Mini. In september vorig jaar zijn er op de plek van het ongeluk snelheidsproeven gehouden om de daadwerkelijk gereden snelheid te achterhalen. Uit die reconstructie blijkt dat de snelheden hebben gelegen tussen de 150 en 187 kilometer per uur. 

Lees ook: Loosdrecht geschokt na zwaar ongeluk met drankrijder: "Het leek 't circuit van Zandvoort wel"

De bestuurder wordt dood door schuld ten laste gelegd en hij kan maximaal 9 jaar celstraf krijgen. Ook is nu duidelijk dat de zoon ook wordt vervolgd voor medeplegen. Het onderzoek van justitie is afgerond en naar verwachting is in juni volgens het OM de eerste zitting.

Whatsapp