Ga naar Content
Noord-Holland

West-Friese politiek wil actie tegen laagvliegroutes Lelystad Airport

16 november 2017, 10.35 uur · Aangepast 16 november 2017, 10.56 uur
Door: · Foto: Shutterstock

DE GOORN Verschillende politieke partijen in West-Friesland gaan de komende raadsvergaderingen voorstellen indienen om in verzet te komen tegen de laagvliegroutes van Lelystad Airport. Ze vrezen voor grote overlast als de plannen doorgaan.

Eerder lieten de gezamenlijke West-Friese gemeentebesturen al weten bezwaar aan te tekenen. Er was onvrede over de gebrekkige informatievoorziening die ook nog eens per keer verschilde van elkaar. Maar dat gaat verschillende partijen in de regio niet ver genoeg.

Lees ook: West-Friese gemeenten tegen vliegroutes Lelystad Airport

Pas in 2023 uitbreiden
De raadsleden vinden dat de besturen moeten aangeven bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu dat uitbreiding van Lelystad Airport in ieder geval tot 2023 van de baan moet zijn. Pas dan volgt namelijk een herindeling van het luchtruim, waardoor de vliegtuigen hoger over West-Friesland kunnen vliegen. 

Lees ook: West-Friezen protesteren tegen uitbreiding Lelystad Airport

Vandaag zal Progressief West-Friesland het voorstel indienen tijdens de raadsvergadering in Medemblik. Ook de Ok(é) partij (Koggeland), Progressief Drechterland en de SP in Hoorn en Enkhuizen zullen in ieder geval hetzelfde doen.