Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Mogelijke terugkeer Grand Prix in Zandvoort laat Formule 1-harten sneller kloppen

11 november 2017, 21.02 uur · Aangepast 11 november 2017, 21.23 uur

ZANDVOORT De bekendmaking van de gemeente en het circuit Zandvoort dat een terugkeer van de Grand Prix mogelijk is, wordt goed ontvangen. In Zandvoort kloppen de Formule 1-harten na gisteren harder dan ooit.

De presentatie van de uitkomst van onafhankelijk onderzoek naar een terugkeer van de Formule 1 in de badplaats, maakte duidelijk dat er wellicht binnen een aantal jaar weer razendsnelle bolides over het circuit razen. Dat bezorgt oud-speaker van de Grand Prix, Rob Petersen, een grote glimlach. "Het is natuurlijk geweldig, want als klein jongetje zat ik al in de duinen naar de Grand Prix te kijken", glundert hij. 

Lees ook: Onderzoek wijst uit: terugkeer Formule 1 naar Zandvoort is mogelijk

Ook Peter Tromp, eigenaar van de gelijknamige kaaswinkel in Zandvoort, heeft al vroege herinneringen aan de tijd toen er nog wel Formule 1 gereden werd. "Wat ik in de jaren tachtig toen de Grand Prix hier was meemaakte, was meer dan een verdubbeling van de omzet", blikt hij terug.

Logischerwijs is hij dus zeer enthousiast over een eventuele terugkeer. "Wij, als ondernemers, zijn ervan overtuigd dat het een zeer positieve indruk geeft aan het product Zandvoort, zoals wij dat noemen", vertelt hij. "Daar staan we met z'n allen voor."

Lees ook: Prins Bernhard jr.: "Rijders zijn echt weer op zoek naar old-school circuits"

De Zandvoorters zijn vooral ongeduldig, een enkeling kan amper wachten voordat het zover is: "Het mag van mij morgen terugkomen!"