Noord-Holland

Prins Bernhard jr.: "Rijders zijn echt weer op zoek naar old-school circuits"

10 november 2017, 19.54 uur · Aangepast 10 november 2017, 20.51 uur

ZANDVOORT "Rijders zijn echt weer op zoek naar old-school circuits", zei prins Bernhard jr., mede-eigenaar van Circuit Zandvoort vandaag tegen NH Nieuws. Volgens hem zien veel racers graag dat de Formule 1 terugkeert naar het circuit van Zandvoort.

En dat zou zomaar eens kunnen gaan gebeuren. Vandaag werd bekend dat Formule 1 kan terugkeren naar Nederland. Dat staat in de haalbaarheidsstudie die de gemeente Zandvoort en Circuit Zandvoort hebben laten uitvoeren door een onderzoeksbureau.

In 1985 werd de GP van Nederland op het circuit van Zandvoort voor het laatst gereden. Maar de laatste jaren werd de roep om een terugkeer steeds luider. Omdat het organiseren van een Formule 1-race niet zomaar kan, besloot de gemeente eind 2015 het haalbaarheidsonderzoek te houden. En dat levert dus een positief resultaat op voor de liefhebbers.

Geld
Het is nog allesbehalve zeker dat de razendsnelle bolides binnenkort weer te bewonderen zijn in Zandvoort. Er moet nog heel veel gebeuren voordat het zover is. Allereerst moet Formule 1-eigenaar Liberty Media hier toestemming voor verlenen. Zelfs als de toestemming er komt, is de weg nog lang. Het plan kost erg veel geld en op het Zandvoortse circuit moet alles op de schop om het klaar te maken voor een Formule 1-race.

Lees ook: Onderzoek wijst uit: terugkeer Formule 1 naar Zandvoort is mogelijk

Gerard Kuipers, wethouder in Zandvoort, kan nog niet zeggen wanneer het zover zou kunnen zijn. "Dit soort dingen kunnen snel gaan. Als je allemaal dezelfde taal spreekt, dan kan het zomaar ineens wel lukken rond 2020. We gaan ons best doen. Ik heb liever dat we het wat later hebben en dat het lukt dan dat we te snel gaan en dat het niet lukt."