Ga naar Content
Noord-Holland

Politie ontvangt tientallen tips over moord op Milica van Doorn

10 november 2017, 17.06 uur · Aangepast 10 november 2017, 17.20 uur
Door: · Foto: Politie

ZAANSTAD De politie heeft de afgelopen dagen 45 tips binnengekregen naar aanleiding van de moord op Milica van Doorn in Zaandam in 1992.

Ook hebben tien mannen zich gemeld om DNA af te staan in verband met het verwantschapsonderzoek dat de politie en het Openbaar Ministerie (OM) hebben opgestart.

Lees ook: 133 Turkse Nederlanders opgeroepen voor dna-onderzoek moord Milica van Doorn

Deze week stuurden zij 133 mannen van Turkse afkomst een brief met de vraag om DNA af te staan voor een verwantschapsonderzoek. Zij wonen of woonden destijds in de wijk Kogerveld, waar de jonge vrouw (19) in een vijver werd aangetroffen. Ze bleek verkracht en daarna vermoord.

De mannen die zijn benaderd, hoeven zich niet uit zichzelf te melden. Vanaf maandag zullen politiemensen alle aangeschreven mannen persoonlijk benaderen. Ze kunnen dan nog vragen stellen of erover nadenken. Als ze dat willen, kan ook meteen wangslijm worden afgenomen, aldus een woordvoerster van de politie vandaag.

Lees ook: Familie vermoorde Milica van Doorn blij met nieuw onderzoek: "Dit geeft ons hoop"

De afname van DNA gebeurt op vrijwillige basis en het materiaal wordt alleen voor dit onderzoek gebruikt, benadrukt zij. De mannen zijn geen verdachten, maar via het genetische materiaal kan de politie mogelijk een daderspoor in de familie achterhalen.

De 25 jaar oude zaak kwam dinsdag aan de orde bij Opsporing Verzocht. Volgens de politie komen in deze zaak nog regelmatig losse tips binnen, maar het aantal tips nu geeft 'wel aan dat de zaak nog leeft'.