Start van hoofdcontent

ZAANDAM

nl

Familie vermoorde Milica van Doorn blij met nieuw onderzoek: "Dit geeft ons hoop"

7 november 2017, 20.45 uur · Aangepast 7 november 2017, 21.08 uur

ZAANDAM De familie van de vermoorde Milica van Doorn is blij met het aangekondigde DNA-verwantschapsonderzoek onder 133 Turkse Nederlanders. Milica werd in 1992 verkracht en doodgestoken gevonden in een vijver in de Zaanse wijk Kogerveld. De zaak is nooit opgelost.

"De afgelopen 25 jaar hebben we heel veel onderzocht. We hadden eigenlijk al een verwantschapsonderzoek op ons verlanglijstje staan, maar wettelijk was dat nog niet mogelijk", vertelt politiewoordvoerder Menno Hartenberg.

Die wettelijke mogelijkheid is er nu wel. Omdat er op het lichaam van Milica DNA is gevonden dat wijst op een dader met Turkse voorouders, kregen 133 Turkse Nederlanders in de wijk Kogerveld een brief waarin hun medewerking aan het onderzoek wordt gevraagd.

Lees ook: 133 Turkse Nederlanders opgeroepen voor dna-onderzoek moord Milica van Doorn

De familie is erg blij met deze concrete stap in het onderzoek. Robert Miltenburg, een aangetrouwde neef in de familie, zegt dat het ook een heel dubbele dag voor ze is. "We zijn heel verheugd, maar aan de andere kant komen er ook heel veel emoties naar boven. Dat is heel heftig", zegt hij tegenover NH Nieuws.

Vertrouwen
"We houden er vertrouwen in dat de verantwoordelijke voor deze daad toch een keer tegen de lamp loopt. Dit geeft ons hoop." Toch verwacht de politie niet dat de dader tussen de 133 aangeschreven mannen zit.

Woordvoerder Hartenberg: "Je kan het nooit uitsluiten natuurlijk, maar het gaat ons in dit geval echt om verwantschap aan te kunnen tonen. We willen bij die mensen in de wijk kijken waar het mee matcht. En kunnen we in die familie dan de dader tegenkomen?"

NH/Politie