Ga naar Content
Noord-Holland

Opgravingen Groeneplaats Texel deze week afgerond

9 november 2017, 10.46 uur · Aangepast 9 november 2017, 11.15 uur
Door: · Foto: Texelse Courant

DEN BURG De archeologische opgravingen op de Groeneplaats in Den Burg worden na ruim zes weken deze week afgerond. Dat verwacht de gemeente Texel.

Tegenover mediapartner Texelse Courant geeft een woordvoerder van de gemeente aan dat de werkzaamheden deze week ten einde komen, tenzij er nog bijzondere dingen boven de grond komen.

Lees ook: Spitten naar Friese burcht op Texel: "Dit komt bijna nooit voor"

Vervolgens worden de gaten gedicht met zand en komt er weer plaveisel overheen. Niet iedereen is even blij met het dichtgooien van de plek waar de afgelopen weken meerdere ontdekkingen werden gedaan. Kunstenares Ericka Voortman zei eerder al tegen NH Nieuws dat ze graag zou zien dat van de plek een openluchtmuseum wordt gemaakt. "Waanzin dat deze plek voorgoed onder beton verdwijnt", gaf ze aan.

Lees ook: Kunstenares wil openluchtmuseum voor Texel: "Met je patatje duik je zo de oudheid in"

Wat er wel met de plek gaat gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk, maar de gemeente lijkt niets te voelen voor een openluchtmuseum. Binnen een maand moet bekend worden wat er precies gebouwd gaat worden op de plek. Nieuwbouw in de vorm van winkels en woningen lijkt de meest voor de hand liggende optie.