Ga naar Content

Verlof moordenaar Nadine Beemsterboer beangstigt familie: "We hebben er lichamelijk last van"

HOORN Hij kan er met zijn hoofd niet bij. De vader van de in 2006 vermoorde Nadine Beemsterboer kan er niet over uit dat de moordenaar van zijn dochter na drie jaar tbs op onbegeleid verlof mag.

"Deze man mankeert wat in zijn hoofd", vertelt Jacques Beemsterboer aan NH Nieuws. "En dat mankeerde hij een paar maanden geleden en dat mankeert hij nu nog. Wat er in het hoofd rondgaat van Gerold O. dat weet niemand. Dat weet alleen hijzelf. Als hij het al weet. Dus dat kan alle kanten uitgaan."

Lees ook: Vader van vermoorde Nadine Beemsterboer: "Het gemis van je kind gaat nooit over"

Beemsterboer uit Hoorn is er niet gerust op. Zijn dochter Nadine werd in 2006 om het leven gebracht toen zij de relatie met haar vriend Gerald O. verbrak. Die kreeg twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging. De celstraf heeft hij inmiddels uitgezeten en nu mag hij na drie jaar tbs op onbegeleid verlof. En daar heeft de familie slapeloze nachten van.

Lichamelijke klachten
"Wij hebben er lichamelijk last van", vertelt Beemsterboer. "En dat is gebaseerd op angst. Dat uit zich in buikpijn, allerlei symptomen, allerlei lichamelijke klachten. Hoofdpijn, angstgevoelens, slecht slapen."

Lees ook: Moordenaar Nadine Beemsterboer mag met begeleid verlof

Maar als een tbs'er voldoende vooruitgang boekt, hoort verlof bij de behandeling. Die duurt soms een paar uur en maximaal zes nachten. Op die manier kan een veroordeelde alvast wennen aan een verblijf buiten de kliniek. Voor de familie Beemsterboer komt dat veel te snel.

Kans op herhaling
"Als hij genezen is dan heeft hij wat mij betreft ook recht op een vrij leven in deze maatschappij", aldus Beemsterboer. "Alleen waar het om gaat is: hoe snel doe je dat? En hoe snel vind je dat verantwoord? Het is niet uitgesloten dat hij weer de fout ingaat. Dat is ook wat letterlijk in het verslag staat van de veroordeling. Dat het aannemelijk is dat dat weer gaat gebeuren."

Foto: NH Nieuws