Noord-Holland

NL
V

Ambulancemedewerkers leggen werk neer

6 november 2017, 15.50 uur · Aangepast 6 november 2017, 16.01 uur · Foto: Shutterstock

NOORD-HOLLAND Ambulancemedewerkers in meerdere regio’s in Nederland leggen volgende week woensdag het werk neer. Ze voeren actie voor betere arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden, maakte FNV Zorg & Welzijn vandaag bekend.

De protestactie duurt van 12.00 en 14.00 uur. Volgens de vakbond zijn de arbeidsomstandigheden al jaren ver onder de maat. "Zo is er een structureel tekort aan collega’s en een ongezond hoge werkdruk. Er vindt een leegloop plaats bij de ambulancediensten", zegt Fred Seifert, bestuurder bij FNV.

Lees ook: Nieuw kenteken ambulance oorzaak weigerend verkeerspaaltje 

Volgens hem halen, met de huidige bezetting, 20 van de 24 ambulancediensten de wettelijke norm van 15 minuten bij spoed niet. "Ondanks dat de ambulancewerkers herhaaldelijk alarm hebben geslagen om snel tot structurele oplossingen te komen, weigert werkgever Ambulancezorg Nederland (AZN) met ons hierover in gesprek te gaan", aldus Seifert.

Tijdens de eerste stakingsactie rukken de ambulances alleen uit bij spoedgevallen. Welke regio’s allemaal aansluiten bij de protestacties wordt eind deze week bekend.