Ga naar Content

John van den Brom: "Belachelijke tweede gele kaart voor Wout"

ALKMAAR Trainer John van den Brom had weinig te klagen na afloop van de 3-2 zege van AZ op Willem II. Hooguit dat het in de slotfase onnodig spannend werd, mede doordat scheidsrechter Kevin Blom rood (tweede geel) trok voor Wout Weghorst. "Een belachelijke tweede gele kaart", aldus Van den Brom.

Vroeg in de eerste helft had de aanvoerder al zijn eerste gele kaart gekregen. In de 88e minuut wilde Weghorst de bal op de borst aannemen, maar kwam hij tegen de arm. De man-of-the-match kon op geen genade rekenen bij Blom en ging onder een ovationeel applaus van het veld.

Lees ook: Weghorst in de hoofdrol bij AZ dat wint van Willem II

Weghorst mocht van AZ na afloop de media niet te woord staan. Van den Brom zei er dit over.

Video #173439

Terug naar de wedstrijd van zaterdagavond. De overwinning van AZ was meer dan verdiend. Net als vorige week tegen sc Heerenveen pakte ook Guus Til zijn doelpunt weer mee. De teller bij de international van Jong Oranje staat deze competitie op vijf treffers. Til is in vorm, roemt de teamprestatie van AZ, maar geeft Weghorst, die bij alle drie de goals betrokken was, niet in de laatste plaats de credits.

Video #173438

Elf spelers uit de A-selectie vertrekken vanwege interlandverplichtingen. Met de achterblijvers gaat Van den Brom deze week trainen en staat er een oefenduel op het programma tegen SC Cambuur. De eerstvolgende competitiewedstrijd is zondag 19 november in Kerkrade tegen Roda JC. Dat duel begint om 16.45 uur en is ook weer live te horen op de radio in NH Sport.