Weghorst in de hoofdrol bij AZ dat wint van Willem II

4 november 2017, 20.26 uur · Aangepast 5 november 2017, 12.49 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

ALKMAAR AZ was heer en meester in het thuisduel tegen Willem II dat eindigde in 3-2. Toch kwamen de Tilburgers op voorsprong door een goal van Rienstra. Jahanbakhsh, Til en Weghorst zorgden voor de doelpunten van AZ. Weghorst was de grote man bij AZ. Hij werd neergelegd waardoor AZ een strafschop kreeg, hij gaf de assist op Til en scoorde de derde goal zelf. Maar vijf minuten voor tijd moest hij met zijn tweede gele kaart, en dus rood, het veld verlaten.

Voorafgaand aan het duel nam AZ afscheid van Fernando Lewis, die nu bij Willem II speelt. De Tilburgers hebben trouwens meer oud-AZ-spelers in dienst. Ook Tom Haye, Jop van der Linden en Ben Rienstra vertoonden hun kunsten in het verleden in Alkmaar.

AZ was de betere ploeg in de eerste helft en creërde veel kansen. Toch kwamen de Alkmaarders op achterstand bij een van de spaarzame uitbraken van Willem II. Het was notabene oud-AZ-speler Ben Rienstra die AZ na een klein half uur spelen op achterstand zette met een rake kopbal.

25’ ⚽️ GOAL! Rienstra 0-1.#willemII #azwil#rienstra #eredivisie pic.twitter.com/87dTYHuCFZ

— Dutch Goals And More (@DutchGoalsAMore) November 4, 2017

AZ claimde twee keer een penalty die niet werd gegeven, maar in de 35e minuut kon scheidsrechter Kevin Blom er toch niet onderuit. Hij gaf geen rood aan Jordens Peters, ook al wilden de AZ-spelers dat wel. Peters legde Wout Weghorst neer en Alireza Jahanbakhsh benutte de strafschop.

35’ ⚽️ GOAL! Jahanbakhsh 1-1 (P).#az #azwil#jahanbakhsh #eredivisie pic.twitter.com/7rxrxG3cPF

Tien minuten na de rust gaf Wout Weghorst een lekker hakballetje op Guus Til die de 2-1 binnen schoot.

54’ ⚽️ GOAL! Til 2-1.#az #azwil#til #eredivisie pic.twitter.com/GwE2j05GR8

In de 65e minuut stifte Wout Weghorst de bal over keeper Branderhorst voor de 3-1.

64’ ⚽️ GOAL! Weghorst 3-1#az #azwil#weghorst #eredivisie pic.twitter.com/m8CaLDprBe

Dos Santos mist van dichtbij
Na de 3-1 kreeg Willem II wat kansjes om de aansluittreffer te maken, maar dat lukte de Tilburgers niet. Aan de andere kant was het bijna 4-1 door Dos Santos, die een voorzet van Seuntjens van vier meter voor het doel keihard via onderkant lat terug zag spatten in het veld.

77’ ? Missing a great opportunity or great save by goalkeeper.
Your choice!#az #willemII#dossantos #branderhorst#eredivisie pic.twitter.com/dby68J13gc

Vijf minuten voor tijd scoorde Willem II dan toch nog plotseling de aansluittreffer. Azzaoui onderschepte de bal en schoot de bal achter keeper Marco Bizot: 3-2.

Rood Weghorst
Een minuut later maakte Wout Weghorst volgens scheidsrechter Blom opzettelijk hands. Dat betekende zijn tweede gele, en dus een rode kaart. Onder luid applaus liep Weghorst het veld af.

Door de winst klimt AZ - in ieder geval voor nu - naar de derde plaats, maar mist volgende week in ieder geval Wout Wegorst.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh (Dos Santos/74), Weghorst, Helmer (Seuntjens/74).

Opstelling Willem II: Branderhorst, Heerkens, Peters (Lewis/42), Lachman, Tsimikas, van der Linden (Ogbeche/71), Chirivella, Haye, Rienstra, Velikonja (Azzaoui/33), el Hankouri