Ga naar Content
Noord-Holland

Vrouwen in Vondelpark besmeurd met ongevaarlijke stof

26 oktober 2017, 17.34 uur · Aangepast 26 oktober 2017, 18.29 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

AMSTERDAM Het goedje waarmee al zeker vier vrouwen in het Vondelpark in Amsterdam zijn besmeurd, is ongevaarlijk. Dat meldt de politie na onderzoek door de Forensische Opsporing.

De politie jaagt op een man die sinds augustus al verschillende vrouwen in het park heeft belaagd en besmeurd. Sinds de terreur begon, zijn al zeker acht vrouwen slachtoffer geworden.

Lees ook: Zeker vier vrouwen met stinkende substantie besmeurd in Vondelpark Amsterdam

De politie denkt niet dat achter alle incidenten een en dezelfde man zit, omdat ze daarvoor te veel van elkaar verschillen. Ook zijn er verschillende signalementen van de verdachte bekend. Wel denkt de politie dat er maar één man achter de besmeuringen zit. 

Signalement
De verdachte is vermoedelijk een licht getinte man van tussen de 25 en 35 jaar oud met een smal postuur. De laatste keer dat hij toesloeg was hij sportief gekleed in een donkerkleurige jas met capuchon, een driekwart broek tot net iets over de knie en een zwarte legging met sportschoenen. Welke substantie de verdachte heeft gebruikt, wil de politie niet zeggen. 

Lees ook: VVD: Betere verlichting en cameratoezicht in Vondelpark na reeks incidenten

Het onderzoeksteam heeft al diverse tips binnen gekregen die allemaal door de recherche worden uitgezocht. Hoewel zich mensen hebben gemeld die getuige zijn geweest van het werk van de verdachte, wil de politie graag met nog meer getuigen in contact komen. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

Sinds de incidenten laat de politie meer agenten in het Vondelpark surveilleren.