Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Zeker vier vrouwen met stinkende substantie besmeurd in Vondelpark Amsterdam

23 oktober 2017, 19.05 uur · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) De politie heeft de jacht geopend op een man die sinds augustus meisjes en vrouwen aanvalt en van tijd tot tijd ook besmeurd heeft met een stinkende substantie. Dit is waarschijnlijk gedaan door één en dezelfde man.

De politie telde sinds augustus acht incidenten in het Vondelpark waarbij ook een viertal besmeuringen zaten. "We hebben het vermoeden dat het om dezelfde dader gaat maar dat weten we nog niet zeker", zegt woordvoerder Frans Zuiderhoek.

"We hebben in eerste instantie zelf extra toezicht gehouden om te kijken of we hem op heterdaad konden pakken. Dat is nog niet gelukt en de aanvallen worden steeds agressiever, dus nu roepen we de hulp van het publiek in."

Lees ook: Meisje (14) besmeurd door agressieve vrouwenmepper in Vondelpark

Meestal 's ochtends
De meeste incidenten gebeuren in de vroege ochtend. In het park werden donderdagochtend 13 oktober kort na elkaar twee fietsende vrouwen mishandeld, mogelijk door dezelfde dader. 

Het laatste slachtoffer in de reeks was een 14-jarig meisje. Zij werd afgelopen vrijdagochtend rond 08.00 uur vanuit het niets in haar knieholte getrapt en geslagen. Daarbij werd iets stinkends in haar gezicht gesmeerd, onderzoek moet nog uitwijzen wat dit is geweest.

Dit gebeurde bij de brug langs het kinderbadje richting de rozentuin. Later die dag kwam er nog een melding binnen van een mislukte poging om iemand te besmeuren. 

Signalement
De politie is op zoek naar een licht getinte man met een smal postuur. Hij was sportief gekleed in een donkerkleurige jas met capuchon, een driekwart broek tot net iets over de knie en een zwarte legging en sportschoenen. Getuigen wordt opgeroepen zich te melden via 0800-8844.