Ga naar Content

Marcel Keizer vindt kritiek van Younes onterecht

AMSTERDAM Marcel Keizer kon zich vandaag niet vinden in de kritiek van zijn speler Amin Younes. In een interview in De Telegraaf liet de Duitse buitenspeler weten dat hij niet lekker in zijn vel zit en dat hij toe is aan vakantie. De trainer van Ajax liet donderdag op de persconferentie weten hoe hij naar de situatie kijkt.

"Ik vind het niet terecht dat hij zegt dat hij niet fris is omdat hij te weinig vrije dagen heeft gehad", sprak Keizer duidelijk. "Natuurlijk houden we er rekening mee. Tijdens de afgelopen interlandperiode hoefde hij zich pas dinsdag te melden bij de Duitse ploeg, maar wij gaven hem zondag direct na afloop van het duel met SC Heerenveen al vrij."

Confederations Cup
Waar sommige spelers in de interlandperiode rust krijgen, was dit voor Younes niet een optie. "Door de Confederations Cup heeft hij zich in de kijker gespeeld van het Duitse elftal." De Duitse ploeg van bondscoach Joachim Löw speelde afgelopen zomer namelijk met de tweede keus in Rusland. "Dus heeft hij nu wederom verplichtingen van de Duitse bond."

Europese wedstrijden
"Alleen wij hadden hem een wedstrijd rust kunnen geven", keek Keizer terug op de afgelopen periode. "We weten dat hij weinig vrije dagen heeft gehad, maar we besloten onderling dat het beter was dat hij snel weer aansloot. We hadden belangrijke Europese wedstrijden waar we hem nodig hadden."

Kritiek
Aanvoerder Joël Veltman sprak donderdagochtend nog over de situatie met Younes zelf. "We hebben het er tijdens het ontbijt over gehad. We weten allemaal dat hij een hele korte vakantie heeft gehad en hij wilde het graag uiten, omdat hij negatieve reacties kreeg op zijn spel."

Curaçao
"Als je hem nu vraagt of hij op vakantie wil dan zal hij niet zeggen dat hij nu vakantie wil", sprak Veltman zelfverzekerd. "Twee of drie dagen vrij krijgt hij misschien wel na zondag, maar ik zie hem niet twee weken lang op Curaçao liggen nu, dat wil die zelf ook niet."

Feyenoord - Ajax
Keizer maakte over de opstelling weinig bekend. Wel liet hij weten dat Younes dit weekend gewoon speelt in de Klassieker. De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax is vanaf 14.30 uur live te volgen op de radio bij NH Sport.

Lees ook: Van de Beek en Veltman klaar voor de Klassieker