"Ineens was het een grote vuurzee”

BERGEN - Bewoners van 14 appartementen rond het het Molenweidtje in Bergen moesten vannacht in allerijl hun woning verlaten. In het naastgelegen sportcentrum De Beeck was een verwoestende brand uitgebroken die nog altijd woedt.

"Om 2.00 uur werd er heel hard geroepen en op de ramen gebonsd: brand, brand", vertelt buurtbewoner Ineke. "Ik was diep in slaap, dus begreep eerst niet wat er aan de hand was. Van de politie moesten we naar buiten, dus dat deden we maar."

De schrik zit er bij Ineke een paar uur later nog flink in. "Het was erg eng. In eens was het een grote vuurzee. En we hoorden harde klappen, ontzettende knallen. Het vuur ging heel snel."

Lees ook: Verwoestende brand sportcomplex Bergen: brandweer nog hele dag in touw

'Giga vlammen'
Ook Koen werd wakker van de knallen. "Wij lagen in bed en hoop op een gegeven moment wat knallen en één hele harde knal", vertelt de omwonende. "We liepen stilletjes uit bed om te kijken wat er aan de hand was. Toen hebben we voorzichtig achter het gordijn gekeken, misschien was het wel schieten ofzo."

Maar al snel heeft Koen in de gaten dat er iets anders aan de hand was. "We zagen gigavlammen en rookwolken. Toen hebben we ons aangekleed en zijn we naar buiten gegaan."

Hele dag bezig
Van het sportcentrum is weinig meer over. De brandweer heeft laten weten nog de hele dag bezig te zullen zijn met blussen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Er zijn geen slachtoffers gevallen. 

Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws