Ga naar Content
Noord-Holland

Giel Beelen 'hackt' 3FM op zijn eerste werkdag bij Radio Veronica

9 oktober 2017, 12.00 uur · Aangepast 9 oktober 2017, 12.17 uur
Door: · Foto: ANP/Levin de Boer & Paula v/d Meeren

HILVERSUM Haarlemmer Giel Beelen heeft zijn comeback op de Nederlandse radio op een bijzondere manier kenbaar gemaakt. Vanaf vandaag presenteert hij dagelijks van 6.00 uur tot 9.00 uur De Veronica Ochtendshow met Giel, en om dat aan te kondigen brak hij vanochtend in bij zijn oude werkgever 3FM.

Even na acht uur was hij, tijdens een plaat van Chef'Special, toch nog even te horen bij z'n voormalige zender. "Hé hallo, Giel hier. Misschien ken je me nog, ik heb hier heel lang op de radio gezeten, maar ik ben vandaag begonnen bij Veronica." Daarna maakte hij uitgebreid reclame voor z’n nieuwe programma.

DJ Sander Hoogendoorn stond even met z'n mond vol tanden. "Zit dit nou gewoon in de plaat? Wat gek! Maar ik ben ook wel onder de indruk." Blijkbaar wist de Haarlemmer het voor elkaar te krijgen om met z'n oude wachtwoord in de playlist van 3FM te kunnen komen. 

Lees ook: Giel Beelen gaat ochtendshow presenteren op Radio Veronica

Beelen (40) presenteerde op 11 november vorig jaar zijn laatste ochtendshow op 3FM, waar hij ruim twaalf jaar te horen was in de ochtenduren. Sindsdien presenteerde hij in het weekend de show On Stage, tot zijn afscheid in augustus.

"Het wordt tijd dat Nederland een beetje wakker wordt geschud en dat gaan we doen, natuurlijk mét live muziek. Dat is één van de belangrijkste onderdelen van mijn nieuwe ochtendshow", vertelde hij eerder.

Lees ook: Giel Beelen vertrekt bij 3FM