Ga naar Content
Noord-Holland

Giel Beelen vertrekt bij 3FM

16 augustus 2017, 16.45 uur · Aangepast 16 augustus 2017, 20.47 uur
Door: · Foto: ANP/Remko de Waal

HILVERSUM Radiopresentator Giel Beelen stopt bij 3FM. Dat is zojuist bekend geworden.

In de nieuwe programmering van de jongerenzender, die 2 september ingaat, komt zijn naam niet meer voor. Wat de Haarlemmer vanaf september gaat doen, is nog niet bekend. 

Beelen verruilde zijn ochtendshow in 2016 na twaalf jaar trouwe dienst voor de avonden in het weekend omdat hij het tijd vond voor iets anders. Hij maakt nu nog het weekendprogramma On Stage, dat draait om livemuziek en nieuw talent. De presentator begon zijn loopbaan bij de lokale omroep Haarlem 105. Daar presenteerde hij in een ver verleden het kinderprogramma 'Truffel'.

"Giel is al die jaren van onschatbare waarde geweest voor NPO 3FM, radio en het ontdekken van nieuw talent", laat directeur NPO Radio Jurre Bosman weten. "Hij heeft heel veel radiomakers geïnspireerd. We gaan hem missen bij 3FM."

Talpa Radio
Volgens het AD gaat Giel aan de slag bij Talpa Radio, zo vertellen ingewijden aan de krant. Talpa Radio bestaat uit Radio 538, Veronica, Sky Radio en Radio 10. Wanneer Beelen op een van de commerciële stations te horen zal zijn, is nog onbekend. Het vertrek van Beelen naar Talpa Radio zou deels te maken hebben met een beter salaris.