Ga naar Content

Leraren staken: kinderen genieten

HILVERSUM Terwijl de docenten aan het staken zijn, plukken de kinderen de vruchten van een dagje geen school. Zo vermaken Hilversumse kinderen zich vandaag op het rugbyveld. Rugby Club Hilversum verwelkomde zo'n 50 kinderen om ze een dagje kennis te laten maken met de rugbysport.

Overal op het veld zijn lachende en spellende kinderen te zien. School missen zij vandaag helemaal niet. Op een spelende wijze laat Rugby Club Hilversum in het Sportpark Berestein kinderen kennis maken met Rugby. De 11-jarige Fleur leek het wel leuk om te gaan rugbyen op haar 'vrije dag'. Wanneer ze begonnen is met het spel weet ze het zeker, ze is liever op het veld dan in een klaslokaal. En wat het leukst is? "Beuken", antwoordt Fleur. 

Lees ook: Grote lerarenstaking: hier kun je wél met je kind terecht

De rugbyclub heeft deze dag georganiseerd om ouders te helpen hun kinderen onder te brengen. Ieder kind kon kosteloos meedoen, maar een kleine bijdrage werd erg gewaardeerd. Alle opbrengsten gaan naar hun inzameling om een weeshuis op Sint Maarten te herbouwen. 

Video #171413

Lees ook: Dit is waarom leraren gaan staken

De rugbyclub is niet de enige plek waar kinderen vandaag terecht kunnen. Veel musea sprongen al in op de staking en nodigden kinderen uit voor een leerzame dag. 

Los van die alternatieven maken veel kinderen ook van de gelegenheid gebruik om naar de bioscoop te gaan. In de ochtend hebben films in de zalen van Pathé al meer dan 37.000 mensen getrokken. "Dit zijn cijfers die normaal alleen op een woensdagmiddag in de kerstvakantie worden gehaald", zegt een woordvoerster van het bedrijf.