Noord-Holland

Grote lerarenstaking: hier kun je wél met je kind terecht

2 oktober 2017, 22.30 uur

ANP
ANP

- NOORD-HOLLAND De leraren in het basisonderwijs gaan aanstaande donderdag 5 oktober in heel Nederland staken voor een beter salaris. Ook in Noord-Holland sluiten bijna alle basisscholen de deuren en zijn de kids een dagje vrij.

Voor de ouders die donderdag gewoon thuis zijn is dat vast geen probleem. Maar de werkende ouder zit met een dilemma: waar kunnen mijn kinderen terecht? Toch is er ook voor hen hoop. In heel Noord-Holland schieten namelijk verschillende initiatieven als paddenstoelen uit de grond. NH Nieuws zet er een paar voor je op een rijtje. 

Zuiderzeemuseum - Enkhuizen 
Het Zuiderzeemuseum biedt aanstaande donderdag gratis entree voor basisschoolkinderen zodat ze deze dag toch nog het nodige kunnen leren zonder naar school te gaan. 

Beeld en Geluid - Hilversum 
In het pand van Beeld en Geluid kunnen je kinderen terecht om de fijne kneepjes van de televisie en radio te leren. Tegen een kleine vergoeding worden de kids de hele middag beziggehouden. 

Theaterlessen Artex - Texel 
Bij Kunstenschool Artex op Texel kunnen de creatieve kinderen gratis terecht voor een lesje toneelspelen. Ze worden op een prettige manier uitgedaagd om hun spelmogelijkheden te ontdekken. 

Zwembad Zandzee - Bussum 
In Bussum opent zwembad Zandzee de deuren voor de echte waterratten. Tegen een vergoeding van vijf euro gaat het recreatiebad, glijbaan, duikplanken en whirlpool 's middags open voor basisschoolleerlingen. 

Rugby club Hilversum - Hilversum 
Deze rugbyclub nodigt jongens en meisjes uit om te komen rugbyen. Onder begeleiding van instructeurs zullen die dag gratis clinics worden gegeven, waarbij spelenderwijs de beginselen van het rugbyspel worden bijgebracht.

Ponydag - Hoogwoud 
Heeft je kind meer met dieren? Dan kan hij of zij terecht op de ponydag bij Stal Hoogwoud. Voor een bedrag van dertig euro krijgen de kinderen alles te weten over paarden en pony's in verschillende workshops. 

Kaap Skil - Texel 
Dit museum op Texel nodigt alle kinderen gratis uit om op deze extra vrije dag in het museum te komen vieren. Je leert hier van alles over de Nederlandse VOC-schepen en vondsten. 

Hockeydames AH&BC - Amsterdam 
De Amsterdamse hockeydames van de koploper AH&BC in de topcompetitie van Nederland bieden hun diensten als oppas aan. Ze gaan knutselen, spelletjes doen, maar vooral heel veel hockeyen. Voor 35 euro krijgen de kids er ook nog een lunch bij.