Ga naar Content

Juffen en meesters staken voor meer geld en lagere werkdruk: "Ik heb twee banen"

HILVERSUM Leraren trekken vandaag massaal naar Den Haag om te staken. Ze willen een beter salaris en een lagere werkdruk. De staking moet politici ervan overtuigen meer te investeren in het onderwijs.

Jildou Scheffer is juf van groep 8 van de Lorentzschool in Hilversum en gaat vandaag ook mee naar Den Haag. "Wij vinden het belangrijk dat we onze stem laten horen, want het gaat gewoon niet goed in het onderwijs. In de klas gaat het wel goed, maar dat komt doordat we heel hard werken, maar dat gaat ten koste van onszelf. En als er dan zo'n staking is, dan vind ik dat je daar aan mee moet doen, want in de wandelgangen los je niets op."

Lees ook: Grote lerarenstaking: hier kun je wél met je kind terecht 

De administratieve rompslomp is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Als de leerlingen weg zijn, "begint mijn tweede baan". Scheffer vindt het overdreven. "Er moet zo veel vastgelegd worden." Er zijn bepaalde toetsen waar nooit meer iets mee gedaan wordt. "Dat vind ik heel vervelend."

500 miljoen euro
Gisteravond meldde RTL Nieuws nog dat het nieuwe kabinet bijna 500 miljoen euro extra uittrekt voor de verlaging van de werkdruk in het basisonderwijs. De vakbonden hebben om 1,4 miljard euro gevraagd; 900 voor de salarissen van leraren en 500 om de werkdruk te verminderen.

Leerkrachten lieten weten dat de staking ondanks het extra geld gewoon doorgaat. "Eerst zien dan geloven", zei een woordvoerder van de Algemene Onderwijsbond. "En als het klopt, dan vinden wij het nog niet genoeg."

Foto: