Ga naar Content
Noord-Holland

Vermoedelijke fietsroute vermiste Anne Faber bekend

3 oktober 2017, 19.24 uur · Aangepast 3 oktober 2017, 23.05 uur
Door: · Foto: Nathanael Fidder

HILVERSUM De politie heeft naar aanleiding van de telefoongegevens van Anne Faber een route opgesteld die ze naar alle waarschijnlijkheid gefietst heeft. Het lijkt erop dat ze ANWB-route 115802 heeft gevolgd van Soest richting De Bilt, mogelijk op weg naar huis. Het laatste telefoonsignaal van Anne is rond 19.30 uur opgevangen ten zuidwesten van Soest. 

Op een kaartje dat de politie naar buiten heeft gebracht, is de mogelijke route te zien. De politie vraagt mensen die in de buurt van die route wonen dringend hun camerabeelden te bekijken indien ze die hebben. Mocht er een vermoeden zijn dat Anne hierop staat, dan moeten deze beelden gelijk naar de politie worden gestuurd. 

Kaartje fietstocht Anne Faber

De politie sluit ook nog niet uit dat Anne in de omgeving van Hilversum is geweest. Vandaag hebben vrienden en familie van Anne opnieuw gezocht naar haar rond de Hilversumsestraatweg in Baarn. Gisteren werd hier ook al naar aanwijzingen gezocht, maar zonder resultaat. De politie staat met de zoekers in contact.

Tips
Inmiddels zijn er zo'n driehonderd tips binnengekomen over de vermissingszaak. Deze worden allemaal geanalyseerd door de politie. 

Anne Faber verdween op vrijdag 30 september, terwijl ze een fietstocht aan het maken was. Volgens mensen die haar kennen, deed ze dat wel vaker. Het laatste teken van leven dat haar vriend van haar ontving, was een selfie op de Hilversumsestraatweg in Baarn. Daarna ontbreekt van haar elk spoor.

Mensen die tips hebben voor de politie over de zaak, kunnen die doorgeven via 0900-8844 of via het tipformulier.

Update 19.00 uur
RTV Utrecht meldt dat er een jasje is gevonden nabij Huis ter Heide. In het tv-programma Opsporing Verzocht vertelde de politie vanavond dat vermoed wordt dat het jasje van Anne is. 

Foto: politie.nl