Ga naar Content
Noord-Holland

Nog geen spoor van vermiste Anne Faber: 'Ongeluk ligt niet voor de hand'

3 oktober 2017, 12.11 uur
Door: · Foto: Politie

NOORD-HOLLAND Sinds vrijdagavond is er niets meer vernomen van de 25-jarige Anne Faber. Ze had zaterdag een afspraak in Amsterdam, maar daar kwam de Utrechtse nooit aan. De politie acht de kans klein dat ze een ongeluk heeft gehad, maar vooralsnog is er geen enkel spoor en houden ze alle opties nog open.

"Een ongeluk lijkt niet erg voor de hand te liggen. Als er een ongeval had plaatsgevonden, dan hadden we haar fiets toch wel ergens aangetroffen", zei politiewoordvoerder Bernhard Jens gisteravond in het tv-programma Pauw.

Lees ook: Zoektocht naar vermiste Anne (25) in bosgebied Baarn levert toch niets op

Anne vertrok vrijdagavond voor een lange fietstocht. Een selfie in Baarn is het laatste wat er van haar vernomen is. In dat gebied werd gisteren door vrienden en familie al gezocht. Ook speurhonden van de politie hebben in het gebied rond de Amsterdamsestraatweg gezocht naar sporen. Dat leverde geen resultaat op.

De fiets van Utrechtse is voorlopig het enige 'aanknopingspunt' in de zaak. Daarom vraagt de politie mensen uit te kijken naar het vervoersmiddel. Daarbij benadrukken ze wel dat mensen eerst goed moeten kijken om welke fiets het gaat. Omdat er nauwelijks aanknopingspunten zijn, roept de politie mensen in de omgeving ook op om eventuele beelden van bewakingscamera's te bekijken en die door te geven.