Ga naar Content

Eerste wielerdriedaagse van Alkmaar groot succes

ALKMAAR Dit weekend werd in het Sportpaleis voor het eerst de wielerdriedaagse van Alkmaar gehouden. Het publiek, de renners en de organisatie waren allen zeer tevreden over het nieuwe evenement. Kim van Dijk-Pronk, projectleider van Alkmaar Sport, kijkt al uit naar volgend jaar. "Kijk wat we kunnen en hoe mooi gaat het volgend jaar zijn als we het met nog meer mensen kunnen delen."

Waar we het baanwielrennen vooral kennen van de traditionele zesdaagse, kiezen ze in Alkmaar heel bewust voor een driedaagse. "De zesdaagse is natuurlijk een hele lange traditie. Maar de vraag is: kun je nu nog zes dagen lang entertainment verzorgen? Het is gewoon een probeersel, maar ik denk dat het goed gevolg zal krijgen", vertelt ambassadeur van het toernooi Steven Rooks.

Ook Yoeri Havik, die samen met zijn koppelmaatje Wim Stroetinga het eindklassement won, merkte het verschil. "Je merkt dat de meeste renners drie dagen wat beter aankunnen en wat frisser zijn. Wij zijn gewend dat een zesdaagse echt een uitputtingsslag wordt en nu was het vrij explosief."

Lees ook: Duo Havik-Stroetinga wint driedaagse van Alkmaar

Voor local hero Wim Botman zat er helaas geen podiumplek in. Voor hem werd de driedaagse een combinatie van genieten en afzien. "Ik ben nu echt helemaal naar de klote. Het was echt een jongensdroom om hier een keer aan mee kon doen. Die kans heb ik met beide handen aangepakt. Nu maar hopen dat dit evenement nog jaren door mag gaan."

Bekijk hieronder het verslag van de eerste driedaagse van Alkmaar

Video #170984
Foto: NH / Marijn Willems