Ga naar Content
Sport

Duo Havik-Stroetinga wint driedaagse van Alkmaar

1 oktober 2017, 02.54 uur · Aangepast 1 oktober 2017, 14.10 uur
Door: · Foto: NH Sport / Jesper Rasch

ALKMAAR Het koppel Yoeri Havik-Wim Stroetinga heeft de wielerdriedaagse van Alkmaar gewonnen. Na een spannende finale versloegen zij Marc Hester en Tristan Marquet en het Duitse duo Achim Burkhard en Leif Lampater.

Avenhorner Yoeri Havik en de Fries Stroetinga begonnen de laatste dag als tweede met een ronde achterstand op Hester-Marquet. Bij het eerste onderdeel van de avond pakten zij die ronde weer terug door de koppelkoers te winnen. 

Spannende finale
Nadat Yoeri Havik nipt werd geklopt door de Europees kampioen derny Burghard en zijn koppelmaat Lampater in de grote dernyfinale, begon de afsluitende koppelkoers over 50 minuten en tien ronden. In die finale bestormden de drie koningskoppels elkaar: de Duitsers Burkhard-Lampater, Hester-Marquet en Havik-Stroetinga. De drie koppels stonden in dezelfde ronden en dus was het een gevecht om de meeste punten. Het Nederlandse duo pakte drie van de vijf keer de volle tien punten. Uiteindelijk behaalde het duo Havik-Stroetinga 191 punten, Hester-Marquet 173 punten en Burkhard-Lampater 151 punten. 

Video #170975

Aanvulling op het peloton
Ramon Sinkeldam greep met zijn koppelmaatje Melvin van Zijl naast de overwinning en werd vierde. Toch word hij door de kenners gezien als een aanwinst voor het peloton.

Video #170968

"Ik ben nu echt helemaal naar de klote"
Voor Wim Botman stond de driedaagse vooral in het teken van genieten. De renner, die van kinds af aan al in het Sportpaleis rond fietst, had het zwaar tijdens de wedstrijd.

Video #170972

Noord-Hollands succes
De laatste avond op de wielerbaan van Alkmaar kende naast Havik nog meer Noord-Hollands succes. In de kleine dernyfinale wonnen de Zwanenburgers Roy Pieters en Barry Markus. Ook in de koppelafvalrace waren zij de sterkste. Het duo is op twee rondes achterstand zesde geworden.