Ga naar Content

Tegen het hoofd geschopte amateurvoetballer geschrokken van agressie

DRIEHUIS De 35-jarige Amsterdammer die gisteren tijdens een amateurvoetbalwedstrijd een tegenstander tegen zijn hoofd schopte, zit nog vast. Het slachtoffer herstelt inmiddels thuis, maar is flink aangeslagen door de gebeurtenissen.

De 21-jarige Jur Swier maakte gisteren zijn debuut in het eerste van VVH/Velserbroek. De bekerwedstrijd tegen Badhoevedorp was al bijna afgelopen, Velserbroek stond met 6-0 voor, toen het in de 85ste minuut plotseling vreselijk uit de hand liep. "Ik belandde in een kopduel met de tegenstander. Blijkbaar maakte ik een overtreding en daarna werd ik plots tegen mijn scheenbeen geschopt. Ik viel op de grond en vervolgens heeft die jongen van de tegenpartij mij hard op mijn achterhoofd getrapt", vertelt hij.

Lees ook: Voetbalwedstrijd gestaakt na geweld op veld, kopschopper aangehouden

Volgens Jur was de sfeer al een beetje grimmig. "Het was een stevige wedstrijd, met overtredinkjes over en weer. Later escaleerde het. De jongen die mij heeft geschopt had al eerder aanvaringen met een aantal andere spelers van ons." 

Na het incident schieten voetballers van beide teams Jur te hulp, totdat de ambulance er is. "In het ziekenhuis kreeg ik paracetamol via het infuus, maar ik reageerde goed op alle tests, dus er hoefde geen scan van mijn hoofd gemaakt te worden en ik mocht thuis verder herstellen." Nu, een dag later, dringt het pas echt door wat er gebeurd is. "Kijk naar die doodgeschopte grensrechter van een paar jaar geleden, dan denk je opeens: het had ook heel anders kunnen aflopen."

Hoofdpijn
Jur heeft veel hoofdpijn, maar is vooral blij dat het relatief goed is afgelopen. Hij hoopt snel weer op het veld te staan. "Sterker terugkomen, daar ga ik voor. Rustig aan en weer vol d'r op!"

De verdachte is een 35-jarige man uit Amsterdam. Hij werd gearresteerd door een agent in burger die ter plaatse was en zit nog in hechtenis. Hij is niet meer welkom bij zijn club in Badhoevedorp en zowel de KNVB als de politie onderzoeken de zaak. 

Foto: NH / Rachel Morssink