Ga naar Content

Prinsjesdag staat voor de deur en het eerste hoedje is gelekt!

NAARDEN De Miljoenennota is gelekt en bovendien heeft het kabinet toch niets te zeggen, dus het enige wat Prinsjesdag nog spannend maakt, zijn de hoedjes van de dames. NH Nieuws kan alvast één van die hoofddeksels onthullen.

Het hoedje van Joyce Sylvester, oud-burgemeester van Naarden is bekend. Ze laat haar hoeden altijd speciaal maken door hoedenmaakster Anna Martinali. Voor de veertiende keer mag ze naar Prinsjesdag. Dit keer is ze aanwezig in haar functie als subsituut van de Nationale Ombudsman. 

Lees ook: NH Panel onderzoekt Prinsjesdag: "Alles wordt duurder"

Na al die keren in de Ridderzaal te hebben gezeten, weet Joyce wel hoe de perfecte hoed eruit moet zien. "Hij moet goed zitten, je gezicht zien, rondom mooi zijn, maar het belangrijkste is dat de hoed niet kan wegwaaien. Want als je over dat plein loopt en er komt een zuchtje wind en de hoed waait weg, dan is dat verschrikkelijk."

Perfecte combinatie
Voor hoedenmaakster Anna is het een echte hoed voor Prinsjesdag. "De hoeveelheid veren, de kleurencombinatie en het totaalplaatje in combinatie met de jurk van Joyce", vertelt de hoedenmaakster.

Joyce vindt de hoed prachtig en gaat met veel zelfvertrouwen Prinsjesdag tegemoet.

Foto: NH