Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

NH Panel onderzoekt Prinsjesdag: "Alles wordt duurder"

29 augustus 2017, 13.25 uur

AMSTERDAM Waar moet het kabinet in investeren? En hoe sta jij er persoonlijk voor na de crisis. Naar de antwoorden zijn we op zoek in het NH Panel Prinsjesdagonderzoek. Al ruim 200 leden hebben het onderzoek ingevuld en hebben een duidelijke mening. En ook jij kan meedoen.

De laatste tijd ontvangen we het ene na het andere jubelverhaal over de economie. Maar wat merk jij er nou van? En hoe is jouw situatie in de afgelopen vier jaar veranderd? Uit de eerste resultaten blijkt dat lang niet iedereen van het NH Panel mee profiteert. "Ik heb nog niets gemerkt dat het beter gaat en alles wordt nog steeds duurder. Niet met 10 cent, maar met tientallen euro's tegelijk", zo schrijft één van de leden.

Lees ook: NH Panel ontevreden over openbaar vervoer: "Liever in de file dan in een volle trein"

'Zorg steeds duurder en slechter'
Over drie weken is het Prinsjesdag en de leden van het NH Panel zitten vol adviezen waar de politiek mee aan de slag moet. Zoals bijvoorbeeld de zorg: "De zorg wordt steeds duurder, maar ook slechter", zo zegt Fred Swart uit Amsterdam. "De pensioenleeftijd neemt idiote vormen aan, volledig onhaalbaar", zegt weer een lid uit Beverwijk. En Joop Verkruyssen uit Velsen wil dat er wat wordt gedaan aan het onderwijs. "De kwaliteit holt achteruit, ook als werkgever is het onderwijs niet aantrekkelijk."

Geef je op voor het NH Panel
Wil je ook je mening geven? Geef je dan hier op voor het NH Panel zodat je ook mee kan doen aan het Prinsjesdagonderzoek en toekomstige enquêtes.

ANP