Texel haalt geld en spullen op voor slachtoffers Sint-Maarten: "Eiland voor een eiland"

TEXEL - TEXEL Je kon er niet omheen, vandaag is de Nationale actiedag voor Sint-Maarten. Veel mensen halen geld op voor het verwoeste eiland, zo ook op ons eigen Texel. Ivonne Boom heeft zelf initiatief genomen om naast geld ook goederen in te zamelen.

Eiland voor een Eiland, zo heet de inzamelingsacties die vandaag op Texel werd gehouden. Via Facebook proberen Ivonne Boom en haar twee vriendinnen, Trea en Sanny, zoveel mogelijk mensen op te trommelen om geld en goederen te doneren voor het rampgebied.

Lees ook: Landelijke actiedag voor Sint Maarten: heb jij al gedoneerd? 

Eilandgevoel
Ivonne voelt erg mee met de mensen op Sint-Maarten. Op Texel kunnen ze zich een ramp als orkaan Irma niet voorstellen, maar ze weten hoe het is om van de wereld afgesloten te zijn. "Er wonen veel meer mensen daar, maar wat ik denk dat Texel met het eiland heeft het los staan van de wereld op het moment dat er niet meer is", vertelt Ivonne. Ze heeft zelf ook een huis op Sint-Maarten. Haar huis staat er nog. "Er is alleen een stukje luifel af en het terras is beschadigd." Ivonne heeft haar huis beschikbaar gesteld voor vrienden. "Die zijn alles kwijt."

Lees ook: Hilversumse basisschoolkinderen halen geld op voor Sint-Maarten: "Ze hebben niets"

Erwin Smit heeft op Sint-Maarten de orkaan Irma meegemaakt. "De mensen daar hebben niets meer. Sommigen hebben alleen nog de kleren die zij aanhebben."

Meer over dit onderwerp:
Noordkop & Texel Sint-Maarten
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws