Hilversumse basisschoolkinderen halen geld op voor Sint-Maarten: "Ze hebben niets"

HILVERSUM - Orkaan Irma heeft enorme schade aangericht op het eiland Sint-Maarten en hulp is hard nodig. De kinderen van de Lorentzschool en de Leylschool in Hilversum organiseerde daarom verschillende acties om geld op te halen tijdens de nationale actiedag vanmiddag.

De actiedag voor Sint-Maarten begon vandaag om 6.00 uur. Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en zanger-presentator Jamai opende de actiedag bij het Nederlandse Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Het doel van de dag is om genoeg geld op te halen voor de wederopbouw van Sint-Maarten. 

Lees ook: Landelijke actiedag voor Sint Maarten: heb jij al gedoneerd?

Groep acht leerlingen van de Lelyschool in Hilversum moesten vanochtend vroeg hun bed uit. Zij waren bij de openingen van de dag. Hier overhandigden zij een cheque geschreven door de basisschool voor 512,50 euro. Dit zijn dezelfde nummers als het gironummer waar je geld kan doneren. "We vinden het heel zielig voor mensen op Sint-Maarten", vertelt Inay uit groep 7. "Ze hebben niets en worden misschien erg ziek omdat er geen toiletten zijn". 

Lees ook: Marlon in actie voor zijn familie op Sint-Maarten: "Het lijkt net een oorlogsgebied"

Maar dit was niet de enige school die meedeed met de landelijke actiedag. Ook de kinderen van de Lorentzschool droeg hun steentje bij. "We hebben de collectebus neergezet en ouders geïnformeerd dat we geld ophalen," zegt schooldirecteur Jeroen Jansen tegen NH Nieuws. Sommige kinderen stopte hun zakgeld in de collectebus en anderen hebben hun eigen inzamelingsactie bedacht. Zoals Isis, Sharon en Tess uit groep acht. "We waren bij Beeld en Geluid en toen bedachten we dat het mooi zou zijn om zelf geld in te zamelen". De drie meisjes hebben koekjes gebakken en verkocht. 

Meer over dit onderwerp:
Het Gooi orkaan nieuws irma Sint-Maarten
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws