KLM stuurt Boeing 747 met hulpgoederen naar Sint-Maarten

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij KLM stuurt vandaag een Boeing 747-400 naar Sint-Maarten om hulpgoederen naar het eiland te brengen. Het is het eerste grote passagiersvliegtuig dat sinds orkaan Irma op de zwaar beschadigde luchthaven landt. Dit meldt KLM aan NH Nieuws.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Tot vorig jaar was het een bekend beeld en een hoogtepunt op Sint-Maarten: drie keer per week landde er een Boeing 747-400 van KLM op de beroemde luchthaven van het eiland. Bij iedere landing en vertrek van het toestel stond het strandje Maho Beach vol met enthousiaste toeristen om vaak letterlijk door de Boeing weggeblazen te worden.

In oktober stopte KLM met het inzetten van de grote Boeing op Sint-Maarten en verving hem door een Airbus A330, die, in tegenstelling tot de 747, rechtstreeks tussen Schiphol en Sint-Maarten ging vliegen. De Boeing 747-400 keert nu na een jaar terug op het eiland. Deze keer opgewacht door Nederlandse militairen en door inwoners die hulp nodig hebben. Aan boord hulpgoederen en naar verluidt nog meer militairen.

Lees ook: Landelijke actiedag voor Sint-Maarten: heb jij al gedoneerd?

KLM stuurt vandaag als eerste luchtvaartmaatschappij zo'n groot toestel met hulpgoederen naar Sint-Maarten, waar orkaan Irma een groot deel van het eiland heeft verwoest. De Boeing 747 vliegt vanochtend eerst naar Curaçao. Het toestel zal de komende dagen drie keer op en neer van Aruba naar Sint-Maarten vliegen om het getroffen eiland te voorzien van de hulpgoederen en om passagiers mee te nemen die er weg willen.

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws