Ga naar Content
Noord-Holland

Morgen meerdere werkonderbrekingen door KLM-cabinepersoneel: vertraging dreigt

14 september 2017, 13.07 uur · Aangepast 14 september 2017, 16.48 uur
Door: · Foto: Schutterstock

SCHIPHOL Morgen houdt het cabinepersoneel van KLM voor elke vlucht een werkonderbreking van zestig minuten. De onderbrekingen vinden plaats tussen 5.00 uur en 23.00 uur.

Personeel wordt door de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) opgeroepen om mee te doen met deze acties vanwege ontevredenheid over KLM. Afgelopen vrijdag heeft de VNC nog een brief gestuurd naar de vliegtuigmaatschappij om weer te onderhandelen over een nieuwe cao.

Lees ook: KLM schrapt stewardessen op langeafstandsvluchten

De VNC en andere bonden hebben al een jaar strijd met KLM. Ze zijn het niet eens met bezuinigingsmaatregelen van de maatschappij, die tegen hun wil zijn ingevoerd. Sinds vorig jaar zet het bedrijf bijvoorbeeld minder personeel in bij vier op de tien lange vluchten. KLM kan nog met vakbond FNV Cabine tot een akkoord komen. Als dit gebeurt, is VNC van plan om juridische stappen te nemen.

Onverstandig en onbegrijpelijk
KLM noemt de actie 'onderverstandig en onbegrijpelijk' en roept de VNC op om af te zien van de werkonderbrekingen. De maatschappij zal er ondertussen alles aan doen om te voorkomen dat passagiers hinder ondervinden.

Het is niet bekend hoeveel medewerkers mee zullen doen met de acties. Er bestaat een kans dat vluchten vertraging oplopen.