Ga naar Content
Noord-Holland

NH Airtime: "Het eten aan boord moet sexy zijn"

9 september 2017, 12.07 uur · Aangepast 9 september 2017, 12.35 uur
Door: · Foto: NH / Doron Sajet

SCHIPHOL Luchtvaartmaatschappijen gaan op allerlei manieren met elkaar de strijd aan, om de gunst van de klant. Wie heeft het modernste vliegtuig, bij wie zitten de stoelen het best, bij welke maatschappijen gaan de luxere stoelen ook echt plat, en wie serveert het lekkerste eten?

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De maaltijdservice aan boord: op een lange vlucht kijken we er eigenlijk wel naar uit. Het breekt de urenlange reis een beetje en een mens moet toch eten! Maar lang niet altijd is het een diner om over naar huis te schrijven. Als je voorin het vliegtuig zit, kan het nog wel eens wat uitmaken.

Sommige business class-cabines lijken wel sterrenrestaurants, want een hoop luchtvaartmaatschappijen sturen tegenwoordig echte chefs mee de lucht in. Die moeten er dan op 10 kilometer hoogte zorgen dat het eten ook echt ergens naar smaakt, want het zal je misschien wel bekend voorkomen: op grote hoogte proef je een stuk minder.

Lees ook: Kijken in de slaapkamers van een Boeing 777 van Garuda Indonesia

Bij Garuda Indonesia, die dagelijks tussen Jakarta en Schiphol vliegen, krijg je als business class-passagier de komende maanden maaltijden geserverveerd van een echte Noord-Hollandse topchef: Agus Hermawan van Ron's Gastrobar Indonesia uit Oudekerk aan de Amstel. Hermawan, die niet gewend was om eten te bereiden voor in het vliegtuig, denkt dat hij het trucje doorheeft.

Sexy
"De gerechten zijn gebaseerd op traditionele gerechten uit diverse regios met traditionele smaken in modern jasje", zegt chef Agus Hermawan. "Maar met extra specerijen om het smaakverlies te compenseren." Een van zijn favorieten is het gerecht geserveerd in een taco. "Dat is sexy!", vindt Hermanwan. "Ons Indonesische eten is gewoon sexy!"