Ga naar Content

Piet al meer dan 30 jaar vermist: zus Toos blaast zoektocht nieuw leven in

HEEMSKERK Haar broer Piet is al meer dan dertig jaar vermist en nog steeds probeert Toos Beentjes erachter te komen wat hem overkomen is. Met een speciale website hoopt ze nu een spoor te ontdekken, zodat ze haar zoektocht eindelijk kan afsluiten.

Piet nam eind april 1987 de laatste boot naar Texel. Hij had geen kaartje en liet een vreemde indruk achter omdat hij vlak voor aankomst in de veerhaven zo maar van boord af sprong. De daarop volgende nacht werd hij aangetroffen in Den Burg, op een bank in de woonkamer van twee vreemde mannen. Zij gaven Piet droge kleding en stuurden hem weg. Daarna is nooit meer iets van hem vernomen.

Lees ook: Wat is er gebeurd met de vermiste Piet Beentjes?

Zijn zus begrijpt er niets van en zit vol vragen. "Op die boot zonder geld, zonder kaartje. En bij die mannen dat bezoek. Wat is er aan de hand? Werd hij achterna gezeten? Is hij in de war geweest? Is er een link in de homowereld?"

"Er moet iets gebeurd zijn", aldus Toos. "Hij is midden in de nacht bij die twee mannen vertrokken met niet meer bij zich dan twee sleutels en een zonnebril. Is hij vermoord of in een psychose geraakt? Waar is zijn lichaam?"

Speciale website
Nu 30 jaar later is dus nog steeds onduidelijk wat er gebeurd is met Piet, en of hij nog leeft. Toos wil het afsluiten en ze heeft nu een speciale website over Piet gemaakt, om nog een laatste keer op zoek te gaan naar antwoorden. "Het is een laatste kans om op deze manier bezig te zijn met de vermissing van Piet. Ik denk dat deze actieve manier straks geen zin meer heeft, maar nu nog wel."

Toos hoopt dat ze er ooit achter komt wat er met haar broer is gebeurd. "Die kans is heel klein, maar ik wil het nooit uitsluiten."

Foto: NH