Ga naar Content
Noord-Holland

Wat is er gebeurd met de vermiste Piet Beentjes?

31 oktober 2016, 22.41 uur · Aangepast 31 oktober 2016, 23.04 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

HEEMSKERK/TEXEL Wat is er met Piet Beentjes uit Heemskerk gebeurd? Dat vraagt zijn zus Toos zich nu al bijna 30 jaar af. Eind april 1987 werd Piet voor het laatst gezien op Texel, daarna is er nooit meer iets van hem vernomen. 

Toos werkt mee aan een documentaire over de verdwijning van Piet. Ze hoopt dat er door de film nieuwe aanwijzingen aan het licht komen. Ze zoekt mensen die meer kunnen vertellen over de verdwijning van haar broer. Maar vooralsnog tast ze in het duister.

Vreemde indruk
Piet nam op die dag in april de laatste boot naar Texel. Hij had geen kaartje en liet een vreemde indruk achter omdat hij vlak voor aankomst in de veerhaven zo maar van boord af sprong.

De daarop volgende nacht werd hij aangetroffen in Den Burg, op een bank in de woonkamer van twee vreemde mannen. Zij gaven Piet droge kleding en stuurden hem weg. Daarna verdwijnt hij van de radar. 

Vol vragen
Zijn zus begrijpt er niets van en zit vol vragen. "Op die boot zonder geld, zonder kaartje. En bij die mannen dat bezoek. Wat is er aan de hand? Werd hij achterna gezeten? Is hij in de war geweest? Is er een link in de homowereld?"

"Er moet iets gebeurd zijn", aldus Toos. "Hij is midden in de nacht bij die twee mannen vertrokken met niet meer bij zich dan twee sleutels en een zonnebril. Is hij vermoord of in een psychose geraakt? Waar is zijn lichaam?" 

Zelfmoord
De politie gaat er al snel van uit dat Piet zelfmoord heeft gepleegd, gezien de privéproblemen die hij had en zijn vreemde gedrag op de veerboot die avond. Na drie weken wordt het onderzoek stopgezet.

"Hij spoelt wel aan, zei de politie tegen me", vertelt Toos. "Dat vond ik heel kwalijk. Ik kwam woest en verdrietig thuis. Het is geen zeehond, het is mijn broer!" 

Kende jij Piet Beentjes, of heb je andere informatie over hem? Laat dan hier een bericht achter voor Toos.

Recht uit Noord-Holland besteedde vanmiddag aandacht aan de verdwijning van Piet. Bekijk de uitzending hier terug.