Ga naar Content
Noord-Holland

Werkzaamheden Leeghwaterbrug vertraagd: automobilisten kunnen weekje doorkarren

5 september 2017, 14.13 uur · Aangepast 5 september 2017, 14.49 uur
Door: · Foto: NH / Anne Klijnstra

ALKMAAR Na weken vol ergernis voor het verkeer rond de Leeghwaterbrug in Alkmaar is er deze week eindelijk goed nieuws. Tot het aankomende weekend is de brug namelijk in beide richtingen open voor al het autoverkeer.

Afgelopen weekend werd de klep van de brug richting Heerhugowaard vervangen, maar de montage van het bewegingsmechanisme kost meer tijd dan verwacht. Omdat de veiligheid bij het openen van de brug hierdoor niet gegarandeerd kan worden, heeft de provincie Noord-Holland besloten de brug dicht te houden en alle rijbanen voor het autoverkeer tijdelijk te openen. 

Lees ook: VIDEO: Nieuw, loodzwaar wegdek Leeghwaterbrug geplaatst

Hinder scheepvaart
Waar automobilisten even een weekje kunnen juichen, is de scheepvaart even de dupe. Tot 8 september kunnen boten hoger dan 4.5 meter niet meer onder de brug door. Vanaf 9 september tot 18 september wordt de brug twee keer per dag een uur gesloten voor het autoverkeer, waardoor gestremde schepen verder kunnen varen. Bootjes lager dan 4.5 meter kunnen wel gewoon de hele dag onder de brug door.

Lees ook: Ochtendspits bij Leeghwaterbrug weer tikje erger: "Nu staat het gewoon echt stil"

Vanaf volgende week gaan alle werkzaamheden aan het wegdek ook weer verder en ondervindt het verkeer in de richting van Heerhugowaard gewoon weer hinder. De verwachting is dat de Leeghwaterbrug eind 2018 helemaal klaar is.