Ga naar Content
Noord-Holland

Ochtendspits bij Leeghwaterbrug weer tikje erger: "Nu staat het gewoon echt stil"

8 augustus 2017, 09.50 uur · Aangepast 8 augustus 2017, 11.15 uur
Door: · Foto: Martijn Boersma

ALKMAAR De problemen bij de Leeghwaterbrug zijn inmiddels bij automobilisten tot ver buiten Alkmaar bekend, maar de ochtendspits van vandaag verdient toch een aparte vermelding. In negatieve zin, want het verkeer staat er nóg vaster dan andere keren.

In een tweet van Erik van Kruiselbergen valt te lezen dat de automobilist vanochtend zeker een kwartier lang volledig stil stond zonder maar een meter vooruit te komen. "Het is weer ietsje erger dan normaal", beaamt een medewerkster van de VerkeersInformatieDienst dan ook.

En dan sta je al 15 minuten stil voor de leeghwaterbrug #n242 #leeghwaterbrug @vid pic.twitter.com/pHFFDxPDRl

— Erik v Kruiselbergen (@EvKruiselbergen) August 8, 2017

Lees ook: Dit is waarom het telkens vaststaat bij de Leeghwaterbrug in Alkmaar

Rond 7.45 uur stond er in beide richtingen 2 kilometer file, gaat de VID-medewerkster verder. "De Leeghwaterbrug levert natuurlijk al vanaf juli problemen op, maar nu is het niet eens langzaam rijdend verkeer, maar staat het gewoon echt stil, zo krijgen we te horen. Echt niet fijn voor het werkverkeer."

Lees ook: Provincie kan niet beloven dat problemen bij Leeghwaterbrug voorbij zijn

Werk tot eind 2018
Er wordt momenteel druk gewerkt aan de brug. De herstelwerkzaamheden gaan nog tot eind 2018 duren. Het brugdeel in de richting van Alkmaar wordt volledig vervangen en aan het brugdeel richting Heerhugowaard wordt alleen groot onderhoud uitgevoerd. 

UPDATE 9.10 uur: Aanleiding voor de drukte was het stilvallen van een vrachtwagen met pech, aldus de VID. De vertraging liep vanochtend op tot maximaal een half uur.