Ga naar Content
Noord-Holland

'Grand Prix in Zandvoort komt er niet: veel te duur'

4 september 2017, 13.20 uur · Aangepast 4 september 2017, 14.18 uur
Door: · Foto: ANP

ZANDVOORT Er komt voorlopig geen Grand Prix op het circuit in Zandvoort. Dat verwacht Michiel Mol, ondernemer en mede-eigenaar van raceteam Force India. Volgens hem is een terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort simpelweg te duur.

In een interview met de website motorsport.com zegt Mol dat een vernieuwde Grand Prix in Zandvoort niet realistisch is. Zo is de infrastructuur niet goed genoeg voor zo'n groot evenement en het zou te veel kosten om het circuit aan te passen. "Ik vind dat heel jammer hoor, want ik zou het fantastisch vinden. Maar ik zou niet weten waar dat geld vandaan zou moeten komen."

Lees ook: Racefans hunkeren naar Grand Prix in Zandvoort: "Alle coureurs zijn ook gek op het circuit"

Geluid
Geluidsoverlast is ook een punt dat een Grand Prix kan tegenhouden, aldus Mol. Zandvoort heeft niet genoeg geluidsdagen om een grote race te houden, legt hij uit. "Om die dagen te krijgen, heb je een vergunning nodig. En het is typisch Nederlands dat er heel veel mensen voor iets zijn, maar er zijn ook altijd mensen die tegen zijn. Die mensen willen graag stilte en zullen gaan protesteren."

Lees ook: Coureur op Circuit Zandvoort gereanimeerd na zware crash

Formule-1 
Zandvoort heeft al eerder een Formule-1 race georganiseerd, maar Mol vraagt zich af of de koningsklasse wel zit te wachten op een Grand Prix in Nederland. "Wij zouden het in Nederland fantastisch vinden, maar als ik er zelf objectief naar kijk, zou ik liever Zuid-Afrika of Argentinië terug op de kalender willen hebben."