Racefans hunkeren naar Grand Prix in Zandvoort: "Alle coureurs zijn ook gek op het circuit"

BEVERWIJK - Keert de Formule 1 terug naar Zandvoort? Momenteel loopt er een haalbaarheidsonderzoek vanuit de gemeente, maar verschillende deskundigen hebben er vertrouwen in. Ook de grootste Formule 1-fans van Noord-Holland kunnen niet wachten.

We zijn op bezoek bij Benjamin van Luijn in Beverwijk. Z'n hele huis ademt Formule 1. Zelfs zijn wc is helemaal volgehangen met attributen. "Het is inderdaad een hele verzameling zo. Nou, eigenlijk is het geen verzameling, het is een deel van m'n leven." En dat geldt eigenlijk voor de hele familie van Luijn. 

'Tijd dat Formule 1 thuiskomt'
Vader Alex ging vroeger al circuit Zandvoort toen er nog Formule 1 werd gereden. Het is dan ook geen verrassing dat de familie groot voorstander is van een terugkeer van de koningsklasse naar de badplaats. "We hebben met Max Verstappen een internationale ster, en die verdient een thuis-grand prix. Het wordt tijd dat Formule 1 weer thuiskomt in Zandvoort", vertelt Alex.

Zoon Benjamin vult aan: "De ligging, de geschiedenis. Alle coureurs zijn ook gek op Zandvoort. Die zeggen dat het één van de mooiste circuits ter wereld is."

Lees ook: Komen er weer Formule 1-races naar Zandvoort?

Even niet naar Montfoort
De familie is iedere race in het café van de opa van Max Verstappen te vinden in het Limburgse Montfort. En daar mag normaal niks voor wijken. "Laatst waren we wel naar de Grand Prix van Hongarije. Ik twijfelde nog wel, maar we hadden die prijs gewonnen in Montfoort en hij is door Frans Verstappen (opa Max) aan mij uitgereikt. Dus daarom zijn we wel gegaan", aldus Benjamin. "Dus normaal maak ik niet zo gauw een uitzondering, maar voor een Grand Prix in Zandvoort zou ik het doen."

Vader Alex sluit zich daar bij aan: "Ik ben er bij, ondanks dat m'n hard bloedt dat ik dan niet in Montfoort kan zijn. Ik zit dan op Zandvoort."

Het haalbaarheidsonderzoek van de gemeente Zandvoort moet in september klaar zijn. 

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws