Ga naar Content
Noord-Holland

OM eist 24 jaar cel voor verdachte van aanslag op woonboot Wormer

30 augustus 2017, 18.10 uur · Aangepast 30 augustus 2017, 18.38 uur
Door: · Foto: ANP / Jerry Lampen

WORMERVEER In hoger beroep is vandaag een celstraf van 24 jaar geëist tegen de 28-jarige Milco G. uit Purmerend. Hij wordt verdacht van het plegen van een aanslag op een woonboot in Wormer.

Bij de explosie op de woonboot aan de Veerdijk in de vroege morgen van 13 april 2015 kwam de 53-jarige bewoner om het leven. Zijn 51-jarige vrouw raakte zwaargewond en liep blijvend letsel op. 

Toen de vrouw uit haar coma ontwaakte, werd duidelijk wat er was voorgevallen en werd steeds meer duidelijk dat er een aanslag was gepleegd op de verkeerde boot. G. heeft eerder toegegeven dat hij een aanslag had beraamd op een andere boot. Het eigenlijke doelwit was de woonboot van een man die zijn zusje zou hebben verkracht.

Lees ook: Dit is wat we tot nu toe weten over het woonbootdrama in Wormer

In eerste aanleg werd G. veroordeeld tot een celstraf van zeventien jaar. Het Openbaar Ministerie ging tegen die uitspraak van vorig jaar in beroep. "De advocaat-generaal rekent het de verdachte zeer aan het recht in eigen handen genomen te hebben, met een fatale afloop tot gevolg", staat in de motivering van de strafeis.

Het hof in Amsterdam doet waarschijnlijk op 20 september uitspraak.