Ga naar Content

Aanslag woonboot mogelijk persoonsverwisseling [video]

WORMER Het is nog allerminst zeker dat de slachtoffers van de bomaanslag op een woonboot in Wormer ook het beoogde doelwit waren. Uit onderzoek van RTV NH blijkt dat ook de broer van het dodelijke slachtoffer Frenk op het adres in Wormer stond ingeschreven, zowel zakelijk als privé.

Door verslaggevers Ilan Sluis en Joost Lammers

De broer van Frenk heeft een glazenwassersbedrijf, zo blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel. Het vestigingsadres is dat van de woonboot aan de Veerdijk in Wormer. En uit gegevens van het Kadaster blijkt dat de broer de woonboot ook als officieel woonadres heeft. De broer heeft een recreatiewoning in de omgeving, maar navraag leert dat hij op dat adres niet ingeschreven mag staan.

Lees ook: Woonbootbom Wormer was moordaanslag

Of de bom bedoeld was voor de broer er dus sprake is van persoonsverwisseling, blijft voorlopig nog de vraag. De politie wil niet bevestigen of ze uitgaat van dat scenario. "We houden op dit moment alle opties nog open. Het onderzoek is pas twee dagen oud", laat een woordvoerder van politie Noord-Holland weten. Wel wil de politie bevestigen dat inmiddels met de broer van slachtoffer Frenk is gesproken. "Ook wij beschikken uiteraard over alle gegevens, zoals de Gemeentelijke Basisadministratie", zegt de woordvoerder. Welke status het gesprek tussen politie en de broer van het dodelijke slachtoffer had, is niet bekend.

Lees ook: Wormer rouwt na woonbootdrama: "Vaarwel Frenk"

Het is vooralsnog een raadsel wat het motief is geweest voor de bomaanslag van afgelopen maandag. Buurtbewoners, vrienden en collega's hebben eerder laten weten dat ze zich niet kunnen voorstellen dat slachtoffer Frenk of de zwaar gewond geraakte vrouw vijanden hadden. Geruchten dat zijn broer gelieerd was aan motorclub Satudarah kloppen, alhoewel Frenk zelf nooit lid is geweest. Dit laat de advocaat van de motorclub, Erik Thomas, weten. De slachtoffers waren geen bekenden van de politie.

Lees ook: Slachtoffers moordaanslag Wormer geen bekenden politie

De woonboot Zeus is inmiddels weggesleept. De politie doet vanavond in het programma Bureau NH van RTV NH een oproep aan getuigen die in de dagen voor de bomaanslag mogelijk iets hebben gezien, zich te melden.

Foto: NH Nieuws / Barbara Mulder